Argument

Aceasta lucrare se adreseaza tuturor elevilor de liceu, cu deosebire celor din -, clasa a XII -a care vor sa abordeze cu succes examenul de bacalaureat.

Propunem, dupa modelul publicat de Minister, 100 de variante de subiecte

rezolvate (1, II si III), care cuprind practic aplicatii din intreaga programa de. bacalaureat. Solutiile problemelor sunt complete si amanuntite, astfel incat sa poata fi parcurse cu usurinta.

Am prezentat uneori mai multe solutii pentru a da elevilor posibilitatea de a o alege pe cea pe care o considera mai potrivita.

Ii sfatuim pe elevi sa abordeze mai intai problemele de la Subiectul 1, care pot fi accesibile tuturor si apoi subiectele II si III. Recomandam ca inainte de rezolvarea testelor sa fie invatate unele propozitii, formule, reguli, proprietati si, eventual, sa fie notate si memorate.

In lucrare sunt multe probleme de trigonometrie care-l obliga pe elev sa cunoasca bine cercul trigonometric, definitiile functiilor trigonometrice directe si inverse, graficele acestora, linia tangentei si a cotangentei, reducerea la primul cadran. ‘Pentru abordarea unor ecuatii sau identitati trigonometrice am folosit frecvent cercul trigonometric.

Cu speranta ca lucrarea va va fi de un real folos, va uram mult succes.

Autorul.

Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 344

buton_cumpara